Ett vanligt och roligt val för maskeradkläder är att klä ut sig till en kändis. Det kan vara roligt att kliva in i en annan persons skor för kvällen, och det gör det ännu mer spännande när den personen är någon du beundrar eller tycker är intressant. Här är några kreativa och överkomliga sätt att skapa en kändiskostym med föremål du kanske redan har hemma.

Använd din garderob klokt

Ett av de första ställena du bör leta på när du skapar din kändiskostym är din egen garderob. Har du kläder som liknar något du har sett din valda kändis bära? En enkel kostym som jeans och en vit T-shirt kan bli början på en Bruce Springsteen eller Sheldon Cooper-dräkt. Ett par svarta byxor och en svart tröja kan bli basen för en Steve Jobs-dräkt.

DIY: Skapa en ikonisk look

När du har granskat din garderob kan du kanske behöva tillverka vissa delar av din kostym. Om du till exempel vill klä ut dig till Prinsessan Diana kanske du behöver att skapa en tiara eller hatt för att fullända din outfit. Om du kan sy, kan du skapa en enkel tiara med hjälp av ljustyg och ett diadem. Annars kan du ofta hitta billiga tiaror i leksaksaffärer eller på nätet.

Denna säsongens trend – Influencers

Om du letar efter en kostym som är modern och trendig kan du överväga att klä ut dig till en känd influencer. Ett tips är att välja någon med en erkännbar personlig stil. Det kan vara allt från ett speciellt smink, till att bära specifika designers eller ha en distinkt frisyr. Duplikera denna look så gott du kan för att skapa din influencer-dräkt.

Accessoarer gör skillnaden

Accessoarer kan göra hela skillnaden när det gäller att förvandla en enkel outfit till en kändisdräkt. Till exempel, ett par spegelglasögon och en röd basker kan förvandla dig till en Yoko Ono, medan en lång pärlhalsband, en Prada väska och en svart klänning kan förvandla dig till en Audrey Hepburn.

Att klä ut sig som en kändis för en maskerad kan vara roligt och spännande. Det erbjuder dig chansen att kliva in i en annan persons skor för kvällen och ger dig en anledning att släppa loss din inre kreativitet. Oavsett om du väljer en nuvarande stjärna, en historisk ikon eller en fiktiv karaktär, kan du vara säker på att du kommer att ha mycket roligt att skapa och bära din kändiskostym.

När du är inbjuden till en maskerad kan det vara overkligt att försöka tänka på vad du ska ha på dig. Att komma på något originellt och unikt kan vara utmanande, men det finns alltid några beprövade och sanna maskeradklädslar som står emot tidens test och alltid gör intryck. Här är några eviga klassiker som närvarande och fångar essensen av maskeradfestens magiska atmosfär.

Vampyr

Den formella looken av en vampyr gör det till en klassisk maskeradklädsel. Det är både skrämmande och elegant, plus att det tack vare mörka färger ofta är enkelt att samla ihop ur din egen garderob. Lägg till vitt smink och några ”blodstänk”, och du är redo att gå ut i natten.

Superhjälte

Det finns något kittlande med tanken att donera manteln på vår favoritsuperhjälte. Oavsett om det är den luftiga looken av Superman, eller det teatraliska mysteriet med Batmans dräkt, är superhjältekostymer både kännbara och roliga att bära.

Prinsessa / prins

Om du letar efter en romantisk look är klädseln av en prinsessa eller prins ett säkert kort. Klänningar eller kläder, juveler, tiaror och kronor kan återskapa en känsla av saga och magi och låta dig vara din egen version av Disney-prinsessa eller prins för en natt.

Pirat

Piratdräkter är ett säkert kort och ger en skön informell look som kan stylas på många sätt med accessoarer som hattar, papegojor, krokar och ögonlappar. En trevlig sak med piratdräkter är att de kan vara så utförliga eller minimala som du själv vill.

Grease

Grease-inspirerade kläder har stått emot tidens test och är lika populära som när filmen släpptes. En skinnjacka, tätt jeans eller en prickig swingklänning ger dig en killer Sandy eller Danny look på nolltid!

Dessa klassiska dräkter ger dig en skön bas att jobba med och gör det lättare för dig att lägga till detaljer för att göra det verkligen coolt. Detta är också dräkter som alla omedelbart kommer att känna igen och uppskatta. Oavsett vilken maskeradklädsel du väljer, kom ihåg att målet är att ha kul och njuta av festen!