När man skaffar vilken som helst försäkring är det viktigt att man väljer en bra försäkring, med ett så bra försäkringsskydd och så bra villkor som möjligt. Framför allt är detta viktigt när man tecknar en hemförsäkring, för detta är i regel den viktigaste av alla försäkringar man har. De flesta tycker dock att det är svårt att veta hur en bra hemförsäkring bör vara, samt hur en bra hemförsäkrings försäkringsvillkor bör se ut, så för att hjälpa alla som tycker att detta inte är helt självklart, kommer här en kort guide just till detta, där vi tipsar om några saker som kännetecknar bra hemförsäkringar:

Hur bör en bra hemförsäkring vara? Vår guide

–              De ger ersättning för alla sorters inbrott och stöld

Det gör nämligen inte alla hemförsäkringar om man t.ex. får inbrott i garaget, källaren, på vinden eller på någon annan plats som anses vara lite mer otrygg på något vis. Alla hemförsäkringar omfattar inte heller stöld av t.ex. hemtjänstpersonal eller andra som jobbar i hemmet, så har man folk som kommer och går i bostaden, eller mer osäkra delar i hemmet, likt dem vi nämnde ovan, finns det anledning att ta en extra titt på detta.

–              Höga max. belopp vid skada

Många tittar nämligen så mycket på hemförsäkringspremien, dvs. på vad man betalar för sin hemförsäkring, att de glömmer bort att premiestorleken ofta även påverkar hur mycket man får i ersättning. Väljer man en hemförsäkring med allt för låga ersättningsnivåer kan det vara så att man inte får ut tillräckligt för att ersätta allt man blivit av med, vilket ingen vill så klart. Därför finns det även anledning att titta noga på ersättningsnivåerna innan man tecknar en hemförsäkring.

–              De har ett allriskskydd

Vilket ibland kallas för drulleförsäkring, och betyder att även skador som orsakas av dig själv, för att du tappar något i golvet, välter något eller liknande, omfattas av försäkringen. Detta är bra eftersom man då slipper teckna olika tilläggsförsäkringar, vare sig för enskilda produkter eller en drulleförsäkring i allmänhet. Det kan därför vara värt att betala lite extra för en hemförsäkring där detta ingår!

–              De har ett bra reseskydd

Vad som ingår i hemförsäkringens reseskydd brukar också variera en hel del, men givetvis är en hemförsäkring med ett så bra och omfattande reseskydd det bästa alternativet. Ta därför alltid en titt på vad reseskyddet som ingår omfattar, och upptäcker du några som helst brister, kan det vara läge att välja en annan hemförsäkring istället.