Om du vill få fram ett aktuellt och pålitligt värde för din bil är det idag väldigt smidigt att göra detta via Internet. Det finns nämligen väldigt bra tjänster för just detta ändamål online, men det gäller att se upp lite när man använder dem.

Värdera bilen online

Efter att de första, seriösa tjänsterna för att värdera bilen startades, startades tyvärr även vissa bluff-företag upp inom denna nisch. De bluff-tjänster som dessa bluff-företag driver funkar så att de verkar vara helt gratis att använda vid första anblick, men i själva verket är de kostnadsbelagda, och mycket dyra dessutom, då avgiften för att använda dem kan vara på flera hundra kronor! Detta märker den som använt tjänsten inte med en gång, utan först när man får hem en faktura för användningen av tjänsten. Därför är det första man ska göra om man vill värdera bilen online att kolla upp så att alla tjänster man använder verkligen är helt gratis. Detta gör man genom att läsa villkoren för tjänsten. Är det så att man inte känner sig helt säker på om en tjänst för att värdera bilen är kostnadsfri eller inte, är det alltid bäst att använda en annan tjänst istället, för det finns många tjänster att välja mellan, och de flesta av dem är fullt seriösa.

 

För att kunna använda dessa tjänster behöver man endast bilens registreringsnummer, det går att komma igång med värderingen bara med hjälp av detta, men alla kompletterande uppgifter, som t.ex. hur många mil som körts med bilen, vilken utrustning som finns i den och så vidare kan vara till hjälp för att få en mer exakt siffra. Observera dock att möjligheten att fylla i dessa uppgifter inte finns i alla av tjänsterna, utan endast i de mer avancerade av dem, men det är bra att använda sig av en tjänst som ger en möjlighet att fylla i dem, för då blir i regel värderingen mer korrekt.

 

samlarbilar

De enda bilar som kan vara problematiska om man försöker använda dessa tjänster är väldigt ovanliga bilar, som t.ex. samlarbilar av olika slag, som säljs väldigt sällan i Sverige. För dessa finns det nämligen i regel inte tillräckligt med uppgifter för att en värdering av dem ska vara helt korrekt. Är det så att du har en så pass ovanlig bil bör du därför undvika dessa tjänster, men i så fall vet du förmodligen redan om att så är fallet. Alla andra kan dock utan problem värdera bilen via en av dessa tjänster!