Väldigt många väljer idag att skaffa en inkomstförsäkring, så funderar du också på att göra detta, är du sannerligen inte ensam. Detta är en av de mest populära försäkringstyperna just nu, för vem vill väl inte ha så stor ekonomisk trygghet som möjligt? Men hur gör man egentligen i praktiken för att teckna en av dessa försäkringar? Här kommer en kort guide:

Leta upp lämpliga alternativ

Detta kan du göra dels via ditt eget fackförbunds hemsida, om du är medlem i ett fackförbund, men du kan även använda dig av sökmotorer som Google för att hitta sajter som jämför flera olika inkomstförsäkringar med varandra, om du föredrar det. Att använda sig av en jämförelsetjänst gör det lättare att se skillnader på saker som lönetak, kvalifikationstider, kostnader med mera, men tänk på att du inte nödvändigtvis kan teckna alla inkomstförsäkringar som dyker upp i dessa tjänster.

Bestäm dig för vilken inkomstförsäkring som passar dig bäst

Detta beror ofta på en rad olika faktorer, som t.ex. vad du jobbar med, vilken lön du har och så vidare. Detta steg är därför något man i allra högsta grad bör ta på allvar och lägga ned lite tid på, så att allt blir rätt.

 

Kolla upp så att du uppfyller alla kraven för försäkringen du valt

Du vill ju trots allt inte betala för försäkringen under ett bra tag för att sedan upptäcka att du inte kan utnyttja den när du väl blir arbetslös. För att undvika att detta sker är det därför viktigt att du läser igenom alla krav som ställs på dig som försäkringstagare noggrant, samt villkoren för försäkringen. Inte den mest intressanta sysslan man kan ägna sig åt kanske, men att du gjort detta kommer du att vara glad för om du någon gång blir arbetslös!

Så gör du för att skaffa inkomstförsäkring

Teckna ett avtal med det försäkringsbolag vars inkomstförsäkring du tycker mest om

Detta gör du enklast online, på försäkringsbolagets hemsida, och det brukar inte ta så lång tid, max. några minuter. Bara du fyller i alla uppgifter rätt, är allt klart efter det, och du kommer att få ett försäkringsbrev hemskickat till dig.

Svårare än så är det med andra ord inte att teckna en inkomstförsäkring, vem du än är och vad du än jobbar med!