Sommarens varma och blommiga dagar kan snabbt fördärvas av myggor och deras konstanta irriterande stick. Även med bedrägligt vackra kvällar kan dessa små plågoandar göra det nästan omöjligt att njuta av utomhus. Lyckligtvis finns det ett enkelt och naturligt sätt att skapa en egen do-it-yourself (DIY) myggfångare. Här är steg för steg instruktioner om hur du kan göra en.

Vad du behöver

För att skapa din egen DIY myggfångare kommer du att behöva följande saker:

  • 2 liter plastflaska
  • 1 kopp socker
  • 1/4 kopp jäst
  • 1 kopp varmt vatten
  • Svart plastfilm eller tyg
  • Tejp
  • Sax

Steg-för-steg guide

Steg 1: Förbereda flaskan

Börja med att klippa plastflaskan i två delar. Flaskans övre del (där korken är) ska vara något mindre än den undre delen.

Steg 2: Skapa sockerlösningen

I en skål, kombinera en kopp socker med varmt vatten och rör om tills sockret är helt upplöst. Låt blandningen svalna till rumstemperatur.

Steg 3: Tillsätt jäst

När sockerblandningen har svalnat, tillsätt 1/4 kopp jäst och rör om. Du behöver inte lösa upp all jästen. Det kommer att börja producera koldioxid när den kommer i kontakt med sockerlösningen, vilket kommer att locka myggor.

Steg 4: Assemblera myggfångaren

Häll jäst- och sockerblandningen i den undre delen av flaskan. Vänd sedan den övre delen av flaskan upp och ner (så att korken pekar neråt) och placera den inuti den undre delen. Detta skapar en fälla som myggor kan flyga in i, men inte ut ur.

Steg 5: Täck flaskan

För att göra fällan ännu mer attraktiv för myggor, täck utsidan med svart plastfilm eller tyg och fäst det med tejp. Myggor är mer attraherade av mörka färger.

Steg 6: Placera myggfångaren på rätt plats

Placera din myggfångare på en plats där du har sett många myggor, men håll den borta från områden där människor kommer att samlas eftersom det kommer att dra myggor närmare dessa områden.

Med din DIY-myggfångare på plats kan du njuta av ditt utomhusutrymme och samtidigt minska myggpopulationen på ett säkert och naturligt sätt. Den kombinerade doften av jäst och socker kommer locka myggorna in i fällan, så att du kan njuta av dina sommarkvällar i lugn och ro. Glöm inte att tömma och rengöra fällan regelbundet för bästa resultat.